tisdag 3 april 2012

Hund :D

Bishon havanais <3
Ja, sitter nu och jobbar natt som många ggr förr. Med lite magknip. Min mage har nåt vendetta mot mig tror jag. Anyhow. Jag har sen ca 1,5 vecka sedan kommit i hundtankar. Har tänkt, planerat, pratat, googlat, youtubat hund. Till den milda grad att min sambo vänligt men bestämt bad mig att tagga ner lite. Tror jag tjattrat hund åt han så han fick lite skavsår i öronen. :P

Jag har alltid velat ha hund och fick det när jag var tonåring men vi var tvungen att ta bort den för det var nåt mentalt fel med den. Där försvann den :( .

Folk runt om mig skaffar nu valpar till höger och vänster så det kanske var så min slumrande hundönskan väcktes till liv igen. Har övervägt hundraser och kollat försäkringar och diverse träningsmetoder. Ang hundrasen vacklade valet en hel del fram och tillbaka. Jag vill ha en liten hund. Då den är lätt att ha med mig överrallt eftersom jag tänker/vill  ha med den överallt. Som fördel är det att jag jobbar mycket natt. För då kan den följa med även till jobbet. Vilket är få förunnat. Frågan är bara hur man ska lösa det att jag faktiskt ska sova flera timmar när jag kommer hem igen? Sen ska den helst inte fälla och den ska ha långt hår. Inte helt lätt när detta ska kombineras med inte allt för krävande pälsvård. De flesta raser fäller eller är för stora eller har för lite hår (nakenhund) eller så har de galet mycket pälsvård som även innebär klippning och trimmning av pälsen.. MEN. Nu verkar det som att jag hittat den äntligen. Bichon Havanais:

Användningsområde

*Den har inga jakt- eller vallinstinkter, men är lättdresserad och är en idealisk familje- och sällskapshund. Den följer gärna med på äventyr. - Detta e ju precis vad jag vill!

*Mankhöjd är 23–27 cm - Ja den är verkligen liten. Men inte så liten att man måste vara rädd att man ska bryta benen av den. Jag gillar ju dvärgpincher eller Chihuahua men deras små trummpinnar till ben gör att jag är rädd att skada den. Typ genom att knappt andas på den. :P

*En bichon havanais kräver en hel del pälsvård. Den ska inte klippas eller trimmas, men måste kammas regelbundet och badas var 14:e dag för att pälsen ska hållas ren. En fördel är att rasen inte fäller. - Precis! Den fäller inte. Det är ju exemplariskt eftersom våra två katter redan hårar ner rätt bra. Blir en hel del borstning.. men. Jobbar jag natt har jag all tid i världen för att kamma och borsta.

*Rasen lämpar sig väl som sällskapshund. De har ett måttligt rörelsebehov, är lättdresserade och uppskattar därför agility- och lydnadsträning. De klarar också spårning.- Jag vill hålla på med Agility och lydnadsträning. Så jag tror detta är perfekta hunden för mig!

Sen när valptiden är över planerar jag börja jobba mer dag så man har mer dagtid med hunden så man kan träna agility osv. Då blir dagmatte/hunddagis aktuellt. Är ju inte helt billigt med hunddagis. Jag hoppas jag träffar på en vänlig själ som kan tänka sig vara lite dagmatte. Återstår att se. Det är mycket att planera och fixa och lösa för att det ska vara fix och färdigt när lillkrabaten anländer. Ja just ja. Anländer gör den nästa sommar troligen. Har inte tid/möjlighet att ta den nu. Vi ska ut och resa samt att jag lovat bort mig till massa människor i sommar. Detta gör ju att jag har all tid i världen att lösa eventuella problem och planera allting så att det ska funka så bra som möjligt. Men åååååh vad jag längtar. Tålamod är en dygd var det någon jobbig person som sa :)